corona foto's

Coronatijden in Rwanda...  

(covid 19)

Kinderhulp Rwanda liet mondmaskers maken voor de arme gezinnen, gehandicapten en de vroegere weeskinderen uit het CMG (Centre mémorial Gisimba) en tevens ontvangen ze ontsmetting materiaal en handzeep en andere.

Rwanda telt 4.738 officieel bevestigde gevallen van besmetting met het coronavirus, waarvan al 2.991 mensen hersteld zijn.

23 september 2020 - 41 nieuwe COVID-19-gevallen werden geïdentificeerd uit 2273 geteste monsters. Dit brengt het cumulatieve aantal bevestigde gevallen op 4779. Tot op heden zijn 2995 patiënten hersteld en ontslagen, waaronder 4 in de afgelopen 24 uur. Het aantal actieve gevallen is 1757 en 27 doden. 

De nieuwe gevallen zijn in Kigali (12), tests in risicogroepen, Nyagatare (26) grensoverschrijdende vrachtwagenchauffeurs en Nyamagabe (3); Overal is verhoogde waakzaamheid geboden.

 

De COVID-19-preventiemaatregelen die door de regering van Rwanda zijn aangekondigd, moeten strikt worden nageleefd, met name veelvuldig handen wassen en fysieke afstand nemen. Bovendien moeten gezichtsmaskers worden gedragen in openbare en meergezinswoningen. Het achterhouden van informatie met betrekking tot het opsporen van contacten of COVID-19-symptomen, brengt de openbare veiligheid in gevaar en zal worden gestraft in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving.

De scholen zullen waarschijnlijk in november 2020 opnieuw openen na 9 maanden.

 

Klik op een afbeelding

om een vergroting te zien.

moeders_lachend

Alle afbeeldingen zijn eigendom van VKRvzw tenzij anders vermeld.

Portrettentrekker: Sandra Ingabire

Wij vinden het belangrijk om steeds kort op de bal te spelen en u het meest recente nieuws te brengen, over onze projecten die met uw financiële hulp worden gerealiseerd, en die mede dankzij onze belangrijke sponsors mogelijk zijn.