CMG jongeren
CMG-Brinezo
handschrift

               

                     Deze pagina is in opmaak

Totale financiering van de schoolgelden (minervals)

Internaatskosten, maaltijden, schooluniformen, schoenen, schoolboeken, schriften, matrassen, hygiënisch matériaal, toiletpapier ...  enz.

plaats_icon

Kigali is de hoofdstad van Rwanda en tevens

een provincie bestaande uit drie districten:

Gasabo - Kicukiro - Nyarugenge.


Kigali werd in 1907 tijdens de Duitse kolonisatie door Richard Kandt gesticht. Ook tijdens het Belgisch bewind bleef de stad zonder verdere betekenis. Pas in 1962, door de dekolonisatie en de verwerving van onafhankelijkheid, werd Kigali de hoofdstad van Rwanda. De traditionele hoofdstad was vroeger Nyanza, de residentie van de Mwami (koning). Het koloniale centrum bevond zich in Butare, toentertijd Astrida, nu Huye  genaamd. Het was eerst de bedoeling om van Butare de hoofdstad van het onafhankelijke Rwanda te maken, maar vanwege de centrale ligging van Kigali werd toch voor de stad gekozen. Sindsdien is de stad in hoog tempo gegroeid en steeds het politieke, economische en culturele centrum van Rwanda gebleven.

Na 1994 heeft de stad zich snel ontwikkeld. In 2012 woonden er al meer dan 1.000.000 inwoners.

 

De stad is gebouwd in een heuvelachtige landschap. Het centrum van de stad is gelegen op een van deze heuvels. De toppen van deze heuvels hebben een gemiddelde hoogte van 1600 meter, terwijl de dalen op een hoogte van ongeveer 1300 meter liggen. De grotere huizen en kantoorpanden liggen meestal op de toppen van de heuvels. De hoogste heuvel is de Mont Kigali, met een hoogte van 1850 meter.

Kigali

CMG-jongens_vingers

Wil je geen kennis laten verloren gaan en ze in de tijd laten reizen,

vertrouw ze dan toe aan kinderen.