corona 2021

Coronatijden...  moeilijke tijden zeker ook in Rwanda...  

Onze hulp werd verder gezet en zelfs geïntensiveerd!

Kinderhulp Rwanda liet mondmaskers maken voor de arme gezinnen, gehandicapten en de vroegere weeskinderen uit het CMG (Centre mémorial Gisimba) en tevens ontvangen ze ontsmetting materiaal, handzeep en andere hulpgoederen, waaronder voeding... mais, bonen, cassave (manyok), olie, rijst enz...


Overal is verhoogde waakzaamheid geboden.

 

De COVID-19-preventiemaatregelen die door de regering van Rwanda zijn aangekondigd, moeten strikt worden nageleefd, met name veelvuldig handen wassen en fysieke afstand nemen. Bovendien moeten gezichtsmaskers worden gedragen in openbare en meergezinswoningen. Het achterhouden van informatie met betrekking tot het opsporen van contacten of COVID-19-symptomen, brengt de openbare veiligheid in gevaar en zal worden gestraft in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving.

In Juni en Juli 2021 gingen heel wat distrikten opnieuw in lokdown. Deze maatregelen zijn sinds augustus opnieuw opgeheven.
Ondanks de strenge maatregelen, werkte kinderhulphulp Rwanda verder om zijn doel te bereiken.
De 30 kinderbedjes voor het gehandicaten centrum in Kamony werden gemaakt, afgewerkt en geleverd samen met 30 matrassen en de nachtkastjes. Dit gebeurde via onze plaatselijke medewerker.

Alle afbeeldingen zijn eigendom van VKRvzw tenzij anders vermeld.

Portrettentrekker: Sandra Ingabire

  • Schaduwen lopen, dieren lopen op de aarde die loopt, waarom zou ik dan niet lopen?